Admin

16:58:19 27.06.2005


Doporučuji zvláště Jasice alias Leknínovi alias On... alias "mnoho dalších jmen" přečíst si znovu pozorně pravidla této diskuze. Děkuji.

 

Eda S.

16:22:43 27.06.2005

A já všechno dosvědčím!

 

JUDr. Luboš M.

16:22:14 27.06.2005

Nechte toho nebo na Vás podám žalobu!

 

Agent NGO

16:21:27 27.06.2005

Takže zájem organizace je jasný. Nerušeně šířit "propagandu", třeba pro OSN. Pedofil nevadí, ten chodí do služby. Ale tzv. odpadlík (rozuměj ten, kdo prohlédl), ten už organizaci nevěří a neuvěří. Nebude poslouchat, nebude platit a nebude možná ani chodit do služby, protože si nevezme na svědomí vlákání někoho do organizace. Toho se musí zbavit co nejdřív, aby nenaočkoval někoho dalšího. A nezáleží na tom, zda má pravdu podloženou hromadou důkazů (třeba o OSN), prostě už nevěří organizaci. Spíš v organizaci. Nebo v otroka, vyberte si která modla je vám bližší. Ano, větší oddanost komukoli jinému než pravému Bohu je modlářství. A pokud se představitel SJ dostane do dilematu, jak se zachovat, tak na prvém místě je vždy důvěra v organizaci a loajalita k ní. I za cenu popření Bible, příkazů Ježíše Krista atd. TAKŽE MODLOSLUŽBA JAKO ...

 

Agent NGO

16:13:13 27.06.2005

Tím se dostáváme i k odpovědi na otázku položenou v článku, proč tak benevolentní postup vůči pedofilům.
Překáží pedofil organizaci v jejích zájmech. Nikoli. Jinak by s ním zatočila tak, jak to umí.
Takže pedofil nepřekáží. Ale někdo kdo mluví s "odpadlíky" ano. Stejně jako někdo, kdo ukáže prstem na SV a řekne:Oni spolupracovali s OSN, to jsou odpadlíci.

 

Agent NGO

16:10:48 27.06.2005

Komentář k dopisům sborovým starším týkajícím se pedofilie:
Říkal jsem si, že mě už v organizaci nemůže nic překvapit. Když jsem si ale přečetl větu, která starším říká, že když na to zrovna nemají čas, tak mají oběti zneužívání povzbudit slovy nebo modlitbou, no to jsem vážně nemohl. Na druhou stranu je v tom velmi dobře vidět zájem těch "oddaných bratrů" na odbočce. Starší musí spíš do služby, než někomu pomoct.

 

milann

15:31:26 27.06.2005

svobodně mluvit a myslet a nehněvat se na sebe za i byť maličké selhání!
Pochopit, že nejsem dokonalí a nejsem robot a že všichni jsou jiní a pro Boha přijatelní i s hříchy je opravdu osvobození!
ps-nechci říct, že není třeba se snažit žít co nejlépe.Snad rozumíte........... .

 

milann

15:28:44 27.06.2005

Pro Heretika a všechny.
Kdysy jsem mému dobrému známému, kterým byl ve vysoké politice a za komunistů disitent, který pro svobodu projevu u nás udělal opradvu moc a jemuž i svědkové vděčí za to, že zde mohou svobodně dýchat(s čímř asi souhlasím),řekl:"Bojím se, že jednou zjistím, že to čemu nyní věřím a čemu jsem hodně objetoval, že to není pravda."(Ještě stále jsem oficiálním členem organisace,ale jen kvůli rodině,mám dvě malé děti a rodiče a manželku)
No a již dříve jsem se obával,jestli vše není jen trik vyšších politických zájmů.Nějaké indicie se mi dostávali,byl SPomocníkem, a nemohl jsem si nevšimnout jak v úkolech můžu manipulovat s lidmi,jak organizace chce.
No a dnes se nebojím,ale jsem rád,ře mohu

 

heretik

14:36:37 27.06.2005

Finanční machinace, podvody, tunely... To je pořád jenom cesta, kterou si někteří SJ hrabou mamon do kapes. My ale máme na mysli jiný cíl Organizace. Mnohem zákeřnější, rafinovanější a také utajenější. Naplánovaný a organizovaný z vyšších kruhů, s globálním významem. Ne, netroškaříme. Na zakrytí této podstaty se vymýšlejí nauky. Tak ožehavé to je. Ale dozvíte se, jenom vyčkat. Nebo si zkuste tipnout, uvidíme, jak dalece Vás to pak asi překvapí.

 

heretik

14:35:39 27.06.2005

Zdravím, madam

 

2 Heretik

12:33:17 27.06.2005

Ano ucel organizace tak to je ta podstata veci! Jde jen o "organizaci" na ziskavani penez? Nebo je v tom neco horsiho?

 

heretik

12:16:04 27.06.2005

Zdravím Vás. Jak vidím, tak si stále více lidí všímá, že to co se děje v organizaci SJ není slučitelné s organizací Boží. My pro Vás máme ještě něco navíc. Připravujeme pro Vás odhalení organizace donaha. Ano, uvidíte pravou podstatu organizace v té nejjasnější nahotě. Nebude to odhalení příznivé, to je pravda, ale i Písmo odhaluje mnohé špatné věci, dokonce o pomazaných Božích služebnících. Nejedná se tedy o odpadlictví (možná o odpadlictví od odpadlíka, ale to by musel někdy odpadnout ze správné cesty, jak ale, pokud po ní nikdy nešel?), ani o utrhačné řeči, jen o ravdu a skutečnost. Ta ale vždy budila největší nenávist. Nicméně "Poznáte pravdu a pravda vás osvobodí". Tento text nabývá ve spojení s Organizací nebývalého významu. To ostatně poznáte sami. Konečně bude jasné, proč SV deset let spolupracovala s OSN, proč Russell vykládal Velkou Piramidu v Gize, proč psal pro Židy, proč se neustále mění "nové světlo" a proč se zvedá vlna hněvu vždy, když někdo zašťourá, kam nemá. Ano, pravá podstata Organizace a hlavně její ÚČEL, ano účel, je to totiž organizace, která pracuje za určitým účelem. Naneštěstí to není záchrana lidí z tohoto světa. Něco už bylo načato, ale je tomu těžké uvěřit. Není naším cílem Vás přesvědčovat, komu je to dáno, ten porozumí. Nám bylo dáno tyto věci odhalit a my si je nechceme nechat pro sebe. Možná to někomu otevře oči, možná ne. Koho si Bůh přeje z organizace SJ dostat, toho odtud vytrhne, na to nikoho nepotřebuje. Ano, má k tomu důvod. A to proto, že tato organizace není jeho organizací. Jsou to silná slova, to ano, ale napsaná jen na základě důkazů. Důkazů, které pro ideálního Svědka odhalují věci horší než noční můra. Věci, kterým nevěří, protože jsou tak strašné, že jim věřit nechce. Je na každém, aby si položil otázku, zda raději před těmito informacemi zavře oči a bude dál věřit tomu, čemu je učen a čemu věřit má (čemu chce vedení Organizace, aby věřil), nebo zda oči otevře a přijme pravdu, ač by to znamenalo, že mnoho z toho, čemu byl učen, je naprosto obráceně. Tedy, připravte se, již brzy ...

 

Admin

08:21:15 27.06.2005


Na zítra připravujeme článek, ukazující, že problém zneužívání dětí není jen věcí "prudérních" Američanů:

Oficiální dopisy Náboženské společnosti svědkové Jehovovi v ČR (NSSJ v ČR) starším týkající se obtěžování dětí

"Jestliže oběť zneužívání obviní některého člena křesťanského sboru z toho, že ji obtěžoval, nebylo by vhodné, aby se o této věci dozvěděla sestra."

- citace z dopisu NSSJ v ČR radám starších z 23.3.1992

 

www.jazykovesluzby.com

15:43:17 26.06.2005

Toto je jehovistická firma a má jí L. Klinský, předkladatelské oddělení Bethelu

 

Jasika

09:30:37 26.06.2005

Pro 30let. Presne tak, jak pises. Nekomu hned, nekomu za delsi cas. Je to tim spusobem, jake pouzivaji metody. Pak-li, ze zjisti, ze dotycna osoba je vice vnimava, vse, co ji nabulikuji nesbasti, tak se uchyly k jinym ucinnym metodam. Tak, aby osoba prozrela az za delsi cas, ne-li za nekolik dlouhych let. K metodam patri treba to, ze si Vas stale vsimaji, ze Vas prezentuji, davaji Vam na srozumenou, ze Vas berou. To je jeden ze pusobu, ktere se neminou ucinkem. Je videt, ze Jste byl ppro ne dost tvrdym oriskem, kdyz jste tak dlouho odolaval. Jejich metody na Vas asi tak neucinkovaly, mozna, ze ano, ale ne tak jak chtelo hlavni jadro. Presto Vas obdivuji, ze i po tolika letech jste prokoukl. Jsou taci, ze maji zatemeny mozek, ti neprokouknou nikdy. Ti jsou na dobro ztraceni. Ted jen, jaky rok jim spolecnost zase vymysli, rok 1914 uz neni ve foru. Tak budeme zvedavi, co nam naserviruji, jakym rokem nam budou zase blbnout hlavu. Tim nemyslim, ze budem u nich..

 

30let

18:14:01 25.06.2005

Pro jesica: myslím si ,že každý člověk je jiný a proto má taky každý jiné zkušenosti a jiným způsobem je řešil. Někomu jak píšeš to mohlo být jasné hned, dalším to trvalo určité období, bohužel i mnoho let. Mohu tě poprosit, aby jsi mě napsala kdy tobě jako normálnímu člověku bylo vše jasné a jak dlouho jsi byla u svědků ? Věřím, že to bude poučné nejen pro mě. Děkuji.

 

jasika

14:31:06 25.06.2005

Okoun nefunguje. 30 let?Co jste mohl cekat??? Vzdyt normalni clovek pozna, ze neco nefunguje hned, jakmile narazi na svuj nazor, ktery nesmi vyrknout. Narazil jste na rok 1914?? Taky jste se zeptal, zda budeme uz zde na svete stale??? Prece ti, co zazili rok 1914 by na svete zustat meli, ne??/ Tak se podivekte do publikace Zjeveni. Vsechno jsem musela vyhazet, nebot to vsechno je sprosty podvrh.. Napiste.

 

Pro 30 let

12:45:23 25.06.2005

Já sám jsem byl SJ 10 let, tak aspon dovol budu Ti tykat. Mezi SJ je dosti pokrytectví, pochopil jsem, že vztah mezi nimi není skutečné bratrství. Když např. budu kritizovat opravdu nesmyslný názor na civilní službu, budu vyloučen a ti "bratři a sestry" Tě ani nepozdraví na ulici. Budou se k Tobě chovat jako k vrahovi. Poznal jsem daleko lepší přístup a daleko lepší křestanské vztahy v jiných církvích /doporučuji např. metodisty, baptisty, bratrskou církev a další/. Bůh Ti žehnej.

 

30let

12:05:13 25.06.2005

Dobrý den,
rád bych se jenom krátce zmínil o názoru, že nejde o to něco rozchodit. To, že křesťanství by mělo být radostí je pravda pravdoucí. Pokud Vám ovšem někdo 30 let do očí tvrdí že je Vaším bratrem, který je ochoten za Váa položit i život a potom Vám Ti stejní lidé zničí celou rodinu, věřte, že potom toho musíte jak se říká rozcházet velmi mnoho, aby to člověk vůbec zvládl !

 

Pro bratra 30 let

17:46:06 24.06.2005

Přeci nejde o to neco rozchodit, krestanství by mělo být radostí. Rozchodit se dá vězení, ale ne křestanský sbor. SJ jsou infikování a všechny ty věci jako bratrská láska apod. je jen pokrytectví

 

milaa

12:37:10 24.06.2005

Už funguje i SJ,ale nikdo tam zatím nechodí.Škoda...Pro petra

 

Petr

17:26:40 23.06.2005

Nevíte někdo co je s Okounem?

 

30let

12:11:12 23.06.2005

Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s Brněnskými sbory ? Pokud ano, napište. Jde o to, že v Brně jsou co se týká svědků Jehových exkluzivní podmínky, co se týká sálů království
!!

 

30let

11:46:23 23.06.2005

Dobrý den,
zdravím všechny, kteří po mnoha zkušenostech procitli a nemohou to nyní rozchodit. V nejbližší době chystám svůj osobní příběh se Svědky Jehovovývmi. Skoro 30 let jsem sloužil jako dozorce ve sborech, vychoval jsem tři děti a nyní jsem pouhý pes u svých btarů(takzvaných bratrů, kteří za Vás položí i život) Nejsem ten, kdo šíří senzace, ale jenom osobní zkušenosti. Kdo má čerství problém se svědky ať vydrží, ze zkušeností vím, že se dá rozchodit vše. Ahoj a těším se na Vaše reakce-nahlasmrt@seznam.cz

 

Petr ze 144 000

16:53:14 22.06.2005

Administratorovi:

Bylo by opravdu dobrý co nejdříve doplnit aktuality zejména o věci z CR /napr. tunelování/, protože to zahraničí je dosti vzdálené a nemusí být objektivní. V USA řeknu ženě, že jí to sluší a už jsem sexuální zvrhlík. Tam se všechno přehání, jak ze strany SJ tak i někdy z ExJW, aspon je to můj dojem

 

 

Admin

15:48:23 22.06.2005


Díky za upozornění na reportáž na Nově z minulého týdne. Již je zařazena v aktualitách.

 

Petr

15:19:37 22.06.2005

Teacherovi. Píšete o objektivni kritice. Nevychází to kritizování ostatních kolem ze samé podstaty náboženské spol. SJ? Např. ve službě dveře ode dveří přistupují zvěstovatelé k lidem jako "k lidem ve tmě" - neboli hloupým chudáčkům. Nesvědek je vlastně "pod vlivem Satana" - takže špatný. Jiné směry a skupiny než SJ = divoké zvíře, nevěstka a dokonce prostitutka? Je toho plná literatura, kterou produkuje náb. spol. SJ. Svědkové často nešetří povýšeností a pohrdáním. Oni mohou takto osočovat a kritizovat druhé a sami na sobě to nesnesou? Není něco špatně?

 

Petr

14:55:32 22.06.2005

K poznámce překladatele: Podle textu:"...Udělejte jednoduché prohlášení, ve kterém bude údajné jednání zahrnuto jako nečistota, nevázané jednání nebo porneia...Nezaznamenávejte jiné podrobnosti, než ty popsané v tomto odstavci. ...". Není to výsměch spravedlnosti? Je jasné, že existuje TAJNÝ SEZNAM USVĚDČENÝCH PEDOFILŮ. No to snad ne??? Co je horšího, než PEDOFILIE??? Proto se hodnocení pedofilů uvádí jako pouhá "nečistota..."? Proč to nenazvou pravým jménem? Proč nesmí uvádět jiné podrobnosti? Aby nebyl důkaz o pedofilech u SJ - i když tento seznam existuje? Chtějí to utajit? Jaký obrázek si můžeme udělat o sborových starších, kteří se tomuto podvolují, kteří pouze napíší, obálku zalepí a založí do kartotékya tím to končí - skutečně chtějí pro své "ovečky" to nejlepší - nebo pro organizaci? Necměli by tento seznam tak náhodou někomu předat?? A "cézarovy" instituce, které mají tyto lidi trestat a děti chránit nic neví???? Toto je to ovoce a ta láska, o které hovořil Ježíš?

 

milann

14:25:57 22.06.2005

Děkuji za možnost inzerovat zde.Dostalo se mi na mailík odpovědi na mé pátrání.Takže zřizovateli - Děkuji!
Jinak se už těším na další a nové informace.
Zdravím z K. Varů

 

Agent NGO

09:01:23 22.06.2005

Tak jak hodnotíte pokyny organizace ohledně pedofilie? Co vy na to, že usvědčený pedofil může s požehnáním společnosti sloužit jako jmenovaný starší?

 

Mimostojící

22:06:09 21.06.2005

Jonáši, nevymejšlej si, to bychom měli (skoro)všichni fyzičku jak na olympiádu :-) Mám dobrou zkušenost s knihou Krize svědomí. Některým mým známým i mně definitivně otevřela oči. Na netu najdete i různé e-maily na bratry z USA, kteří dříve také sloužili v Brooklynu a po těžkém rozhodování se rozhodli odejít z organizace. Jsou tam jejich příběhy, fotky a tak, stačí trochu zapátrat, třeba dát do vyhledávače jméno Raymond Franz - autor té knihy. Podle mé zkušenosti si s vámi i rádi nějaký ten majlík vymění.

 

Administratorovi

16:06:31 21.06.2005

V reportážích TV Nova chybí ta poslední z minuleho týdne mluví se tam zase o SJ a tunelování

 

Petr

15:15:49 21.06.2005

Tak už to je.

 

Agent NGO

10:18:35 21.06.2005

Už už aby to bylo :-)

 

Admin

10:46:32 20.06.2005


Na zítřejší úterý chystáme uveřejnění překladu
oficiálního dopisu Společnosti týkající se pedofilů mezi svědky Jehovovými ve Velké Britanii.

 

Petr

15:11:21 19.06.2005

Mužete mi někdo říct adresu na níž se bývalí
SJ schází? Díky moc

 

Teacher

09:36:35 18.06.2005

Kdyz uz chce nekdo psat, sice muze kdokoli, ale existuje i objektivni kritika, a pokud nekdo vyjadruje sve tzv. nazory, tak by mel je mit podlozene, nebot i pravni rad ČR zna trestny čin pomluvy, atd. ... (nemluve o porusovani autorskych prav). Jen pro upozorneni zaregistrovana domena ma svoji unikatni adresu IP, kterou musel nekdo zaregistrovat (at uz to byl bily kun, ci skutecny Admin) Nedelam si iluze ad Tom. Rika neco nekterym - treba Tomovi - slova ETIKA ? Etika neni zamlcovani pravdy, ale take mezi ni nepatri krive a falesne obvineni a dalsi metody, ktere pouziva "podsveti".

 

Jonáš

22:21:08 17.06.2005

K dřívějším příspěvkům: ano scházíme se v Praze 5 již 10 let a je to fajn, vystřídali se desítky lidí a nezdé se že by naše společenství spěo ke konci.

Kdo ovšem začne mluvit o SJ musí za trest udělat deset dřepů . . . ")

 

Ještě SJ

16:39:11 16.06.2005

Asi se jedná o praváníka bratra JUDr. Luboše Mullera, ale i Mgr. Thonat a Mgr. Brdlík, kteří provozovali bordely na Rozvadově jsou právníci

 

Tom

10:43:43 16.06.2005

Bohuzel si jmeno uz nevybavuji, ale zeptej se nektereho bratra co dostal v 90-tych letech modrou na "hlavu". Urcite ho bude znat...

 

Petr

09:50:52 16.06.2005

Za kterym pravnikem?

 

Tom

16:28:19 15.06.2005

Jeste si zive vzpominam jak mi tenkrat nekolik naprosto zdravych bratru rikalo, ze chodi za pravnikem s betelu, ktery jim pomaha podvodne ziskat modrou knizku! Jooo udelat podvod, aby bratr nemusel na vojnu bylo OK, ale jit na civilku - to by nasledovalo vylouceni...

 

Ještě SJ

12:13:15 15.06.2005

Ten článek o civilní službě je perfektní, to co se stalo je opravdu velký hřích, zvláště vylučování nevinnných lidí.

 

Tom

15:06:39 14.06.2005

Dík za článek týkající se civilní služby. Jen škoda, že se nikdy nedozvíme co ke změně vedlo.Kromě toho, že situace byla dlouhodobě neudržitelná možná i to, že po naší registraci bylo pro bratry možné jít na civilní službu PŘÍMO K NÁBOŽENSKÉ ORGANIZACI SJ a když organizace mohla získat speciální průkopníky "za hubičku" tak toho asi využila...Aneb pokud jde o jakoukoliv změnu ve prospěch organizace tak není problém. Já jsem tehdy docela zíral, když k nám do sboru přidělili průkopníka civilkáře!

 

Jassika Wangelis pro Admina.

13:30:34 14.06.2005

a cestujiciho Dozorce. Jestli je v casopisech uvedeno pravdive svedectvi, tak ua zacnu pomalu verit na zazraky. kdyz uvadeji stale nova svetla, tak neni jiste od veci, ze neuvedou nove svetlo i v tomto neprijemnem vysetrovani z rad SJ. Jiste to uz maji s predstihem jim vlastnim naprogramovany.. Telefoni cislo jen soukrome, kdo jsem??? To jen duvere sdelim z oci do oci, :-))))))). Zatim se tesim, jake to bude, az se spolecnost dozvi skutecnou pracdu, ne tu zprostredkovanou cenzurou. To bude jiny kaficko.. Zaim nashle....

 

Admin

11:15:40 14.06.2005


Oficiální reakce NSSJ na reportáže v TV Nova je v dopise z 16.2.2005. Tentýž den byl tento dopis čten na shromáždění našeho sboru a následující dny visel na nástěnce. Je na vyžádání k přečtení v archívu u tajemníka každého sboru.

Připravujeme článek s kopií tohoto dopisu. Snad se podaří brzy uveřejnit.

 

Cestující dozorce

10:20:54 14.06.2005

Jassiko, popiš se? Kolik je Ti let a kde bydlíš? Napiš i telefon

 

Jassika

16:03:29 13.06.2005

Taky me zajima, kdy se prokazi???? Je zajimave, ze jine zpravy, ktere se tykaji stoleti, kdy zil Jezis, tak ty tisknou s predstihem, zpravu, ktera se tyka podvodu, v tomto stoleti, v tomto roce, v tomto casovem kratkem obdobi, nejsou schopni svym ovcim naservirovat. Je to zarazejici, kdyz je maji vedst do toho Noveho Sveta..... je to divne?????

 

Ještě stále SJ

15:11:39 13.06.2005

Kdy bude uveřejněn ten dopis k reportažím na Nově, protože ve sboru nic nebylo

 

Admin

12:28:18 13.06.2005


Na zítřejší úterý chystáme uveřejnění souhrnného článku týkající se civilní služby.

 

Admin

12:26:45 13.06.2005


Pro Toma:

Úvodní kapitola ve formátu PDF je ke stažení v článku Ztracená kniha? - viz sekce Aktuality.

Další kapitoly budou uveřejňovány postupně, spolu s dalšími komentáři ke "Komentáři".
"Intenzivně" se na nich pracuje.

 

tom

11:39:41 13.06.2005

Kdy bude ke stazeni Komentář k Jakubovu dopisu?

 

Mimostojící

18:53:25 10.06.2005

Pro Stále ještě SJ - to je těžká věc, tím, že v těchto církvích je hodně věcí založeno na svědomí jednotlivce a ne na příkazu shora, rozhodují se ovečky spíš individuálně... Co myslíš, kdyby příkaz o vojně, krvi, přerušení těhotenství, kouření, vztahu k vyloučeným byl na osobním svědomí a osobním vztahu k Bohu, kolik bratrů by to dodržovalo tak jako dnes? Pokud by jich bylo míň, jaký tlak za tím je? To jsou jen moje úvahy - od toho nakonec diskuse jsou - jinak nikomu jeho názor neberu. Milane, máš dobrou paměť. Ti nositelé ptačích jmen jsou hned dva a oba na S. Než to najdeš v atlase, možná se mi podaří mailík poslat.

 

Mimostojící

18:32:19 10.06.2005

Pro Stále ještě SJ - to je těžká věc, tím, že v těchto církvích je hodně věcí založeno na svědomí jednotlivce a ne na příkazu shora, rozhodují se ovečky spíš individuálně... Co myslíš, kdyby příkaz o vojně, krvi, přerušení těhotenství, kouření, vztahu k vyloučeným byl na osobním svědomí a osobním vztahu k Bohu, kolik bratrů by to dodržovalo tak jako dnes? Pokud by jich bylo míň, jaký tlak za tím je? To jsou jen moje úvahy - od toho nakonec diskuse jsou - jinak nikomu jeho názor neberu. Milane, máš dobrou paměť. Ti nositelé ptačích jmen jsou hned dva a oba na S. Než to najdeš v atlase, možná se mi podaří mailík poslat.

 

Jassika